APEAR 2018 SUMMIT - BANGALORE
EAP in Modern Age: Employee Engagement

Day 1

Time / Duration Topic / Agenda Speaker Details
09:00 AM – 09:10 AM
(10 min)
Host’s Welcome Note OPTUM
09:10 AM – 09:20 AM
(10 min)
APEAR President’s Welcome Note APEAR PRESIDENT
09:20 AM – 10:00 AM
(40 min)
The Role of Employee Assistance in Employee Engagement Keynote Speaker
Gregory P. DeLapp, MHS, CEAP
CEO at EAPA - USA
10:00 AM – 10:40 AM
(40 min)
Global Corporate Health: Building a Digital Health Engagement Strategy Amber Alam
Vice President – Global wellbeing and Employee Assistance Programs
TEA BREAK
10:40 AM – 10:55 AM
(15 min)
10:55 AM – 11:35 AM
(40 min)
Suicide Prevention Dr. Ali Khwaja, BTech (IIT), MIE, PhD
Chairman and Prinicipal Faculty Banjara Academy – India
11:35 AM – 12:10 PM
(35 min)
Time is now – Traditional Healthcare Benefts with a Modern Touch Siddharth U, India lead
Our Health Mate – India
12:10 PM – 12:45 PM
(35 min)
Impact of Diet on Brain and Mental Health Namrata Jain
Wellness & Life Coach, Mumbai - India
LUNCH BREAK
12:45 PM – 01:55 PM
(70 min)
01:55 PM – 02:35 PM
(40 min)
Ending Sexual Harassment in the Workplace: Our Watershed Moment KEYNOTE
Nancy Board
Co-Founder / Executive Operations Director-Global Women 4 Wellbeing - USA

Dr. Gina Parekh
Executive Director - GW4W Asia - Singapore
02:35 PM – 03:15 PM
(40 min)
Improving The Feedback Culture in Organizations Dirk Antonissen
Partner at PULSO Europe – Belgium
TEA BREAK
3:15 PM – 3:30 PM
(15 min)
03:30 PM – 04:10 PM
(40 min)
Mental Health at the Workplace Dr. Pratima Murthy MD
Professor Department of Psychiatry and Chief Deaddiction Services NIMHANS – India
04:10 PM – 04:50 PM
(30 min)
Update on Development of Asia Pacific wide EA experts’ certificate program – ‘Fundamentals of Employee Assistance’ Kaoru Ichikawa, CEAP, Ph.D. (APEAR past president; Resilie Laboratory, Director) - Japan

Mi Yen Low, MA in Cli Psych (APEAR board member, Integrated Wellness Solutions, Director) - Malaysia
04:50 PM – 05:00 PM
(10 min)
CLOSING REMARKS DAY 1 APEAR PRESIDENT

Day 2

Time / Duration Topic / Agenda Speaker Details
09:00 AM – 09:10 AM
(10 min)
Welcome Note and Reflection from Day 1 APEAR PRESIDENT
09:10 AM – 09:50 AM
(40 min)
Observations from 40 Years in the EAP Field - Without Focusing on the Past Keynote Speaker
Dr. John Maynard, Ph.D., CEAP
Ex CEO EAPA - USA
09:50 AM – 10:30 AM
(40 min)
Substance Abuse at the Workplace Dr Johnson Pradeep, MD
Associate Professor St Johns College and Hospital - India
TEA BREAK
10:30 AM – 10:45 AM (15 min)
10:45 AM – 11:15 AM
(30 min)
EAP in the modern Age: Time for a new paradigm? Dr. Gina Parekh
Executive Director - GW4W Asia - Singapore
11:15 AM – 11:45 AM
(30 min)
Financial Wellness: Integral Part of Overall Well Being Shweta Jain - CFP
CEO and Founder – Investography – India
11:45 AM – 12:20 PM
(35 min)
Mental Health Wellbeing Checks – An holistic approach to health and wellbeing Ian Shakespeare
CEO of SMG Health
12:20 PM – 01:00 PM
(40 min)
Trends in Global Emotional Support: Issues, outcomes, and interventions demonstrating cultural commonalities. Grace Ding and Maullika Sharma
Workplace Options – China and India
LUNCH BREAK
01:00 PM – 02:00 PM
(60 min)
02:00 PM – 02:50 PM
(50 min)
APEAR BOARD MEMBERS as PANELISTS Maximising efficacy and utilization within a modern EAP model.
02:50 PM – 03:20 PM
(30 min)
Expectation the feeling or belief that something will or should happen Gary Barnes
TEA BREAK
3:20 PM – 3:35 PM
(15 min)
03:35 PM – 04:05 PM
(30 min)
EAP in India – Employees Perspective Sakshi Mandhyan
Clinical Psychologist- Happiness & Wellness Coach – India
04:05 PM – 04:35 PM
(30 min)
Critical Incident Outcome Measure: A New Tool to Measure the Impact of Workplace Critical Incident Response Paul Wittes, M.S.W.
Director, National and Global Clinical Services
Morneau Shepell - Canada
04:35 PM – 04:45 PM
(10 min)
CLOSING REMARKS AND THANK YOU NOTE APEAR PRESIDENT & Optum